Koen Bruelemans

Blog

Een overtuigende blog schrijven

Bloggen houdt je klanten geïnteresseerd

Wil je een blog schrijven? Gewoon doen. Een blog is het ideale kanaal om met je klanten en de bezoekers van je website te communiceren. Je spreekt er je klanten persoonlijk aan én je wint er hun vertrouwen met je kennis van zaken.

Een blog schrijven? Natuurlijk. Maar wanneer?

Ik wind er geen doekjes om: een blog schrijven, dat kost tijd. Meer tijd dan jij of een van je medewerkers of collega’s eraan kan spenderen. Om nog maar te zwijgen van het gebrek aan goesting, inspiratie en een vlotte pen. Maar wees gerust: je bent niet alleen. Heel veel bedrijven geven hun blog in handen van een copywriter. De redenen? Bijna altijd “Geen tijd”, “Ik kan niet schrijven” of “Ik zie het niet zitten.” Niet twijfelen dus. Doen.

Mijn blog laten schrijven? Ja, dat wil ik wel

Google smult van blogs

Een mooie extra van bloggen? Zeker wanneer je rekening houdt met SEO op je website? Google smult van websites waarop regelmatig nieuwe pagina’s verschijnen. Want zo toon je dat je je website levend houdt en dat je je klanten regelmatig nieuwe inhoud geeft. Je beloning: een hogere positie in de zoekresultaten. En natuurlijk extra SEO-trefwoorden waarop je gevonden wordt.

Met bloggen hou je je sociale media levend

Heb je voor je bedrijf een Facebook-pagina, een Twitter-account en/of een LinkedIn-profiel? Niets beters dan een blog om ook die sociale media levend te houden. Telkens je een blog online zet, deel je de link. Extra bonus: zo bereik je met je berichten ook nog eens een groter publiek.

Mijn blog laten schrijven? Ja, dat wil ik wel

Hoe vaak een blog schrijven?

Hoe vaak moet je een nieuwe blog online zetten? Elke dag? 1 keer per week? Om de 2 weken? Elke maand? Goed nieuws: dat bepaal je zelf. Zolang je maar telkens een verhaal vertelt waar je klanten en potentiële klanten wat aan hebben. Bijvoorbeeld over een nieuwe dienst of over een probleem dat je met een van je producten oplost.

 Laat je blog schrijven

Plannen om te bloggen, maar komt het er niet van? Maak het jezelf gemakkelijk: laat je blog schrijven. Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.