Koen Bruelemans

Publireportage / Advertorial

Een overtuigende publireportage of advertorial schrijven

Publireportage: je boodschap in een journalistiek jasje

Reclame maken voor je bedrijf of product met onweerlegbare argumenten? Dat doe je met een advertorial in een van de vakbladen van je sector, of in een magazine of krant. Het recept? Je giet je boodschap in een redactioneel artikel – een reportage – en kruidt dat met je commerciële argumenten. Alles goed mengen, en je hebt een pracht van een publireportage.

Advertorial: overtuigen met inhoud

De beste ingrediënten van een scorende advertorial? Dat zijn niet de sterke oneliners waarmee reclameboodschappen ons overspoelen. Wél keiharde feiten. De onbetwistbare eigenschappen en voordelen van je dienst of product. Want dát is waar je potentiële klant naar zoekt: welk voordeel haal ík hieruit? Zo trek je hem over de streep. Én win je zijn vertrouwen.

Ja, ik wil scoren met een publireportage

Stem je advertorial af op zijn lezerspubliek

Je publireportage verschijnt in een dag-, week- of maandblad. Elk magazine en elke krant hebben hun eigen welomlijnd doelpubliek. Met andere woorden: je advertorial ook. En ieder van die lezers wil weten hoe je product of dienst zijn of haar leven of werksituatie verbetert. Stem je boodschap en je argumenten dus af op het lezerspubliek van het blad waarin je publireportage verschijnt.

Je publireportage treft doel

Dé sterkte van een advertorial: ze verschijnt in een medium dat mensen kopen en wíllen lezen omdat de inhoud hen interesseert. Je advertorial ziet er dan ook nog eens als een redactioneel artikel uit. Een heel geloofwaardige combinatie die goud waard is. Reken maar dat je boodschap blijft hangen én de lezer overtuigt.

Ja, ik wil scoren met een publireportage

Krachtige publireportage? Zet mij aan het werk

Wil je een publireportage publiceren in een vakblad of krant? Ik zet je boodschap om in een krachtige advertorial die de lezers met welgemikte argumenten overtuigt om voor je te kiezen. Bel of mail voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.